×
Dodano do koszyka:
Pozycja znajduje się w koszyku, zwiększono ilość tej pozycji:
Zakupiłeś już tę pozycję:
Książkę możesz pobrać z biblioteki w panelu użytkownika
Pozycja znajduje się w koszyku
Przejdź do koszyka

Zawartość koszyka

ODBIERZ TWÓJ BONUS :: »

Włoskie specjały. Książka kucharska. Poradnik bez kantów

Autor:
Dawn Altomari
Włoskie specjały. Książka kucharska. Poradnik bez kantów Dawn Altomari - okladka książki

Włoskie specjały. Książka kucharska. Poradnik bez kantów Dawn Altomari - okladka książki

Wydawnictwo:
Septem
Ocena:
Bądź pierwszym, który oceni tę książkę
Stron:
328
Druk:
oprawa miękka

Buon appetito! Smak Italii w Twojej kuchni!
300 oryginalnych przepisów kuchni włoskiej

Włochy to raj dla zmysłów. To kraj opery karmiącej słuch. To kolebka renesansu słynnego z najznakomitszych dzieł sztuki stanowiących ucztę dla oczu. To ojczyzna czerwonego Ferrari, którego skórzana tapicerka wzbudza tęsknotę za wielkim luksusem. Miejsce, gdzie zapach ziół, cytrusów i bergamotki miesza się z wieloma innymi, zaskakując swą intensywnością. I nawet w tym cudownym zakątku wszechświata wszystkie drogi prowadzą do... kuchni.

Jeśli włoskie menu kojarzy Ci się głównie z odgrzewaną pizzą, makaronem spaghetti z knajpy na rogu ulicy albo deserem tiramisu, w przypadku którego nie można właściwie orzec, czy jest jogurtem, czy może ciastkiem, czas najwyższy powiedzieć: "BASTA!". Zacznij ucztować jak rzymscy bogowie i poznaj zadziwiające przepisy wykorzystujące tak smakowite produkty, jak oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, frutti di mare, pomidory w stu odmianach oraz słynne białe trufle.

Wyobraź sobie prawdziwe niebo w gębie. Niebo znad Toskanii, Lombardii, Sycylii i Kalabrii. Przygotuj wszystkie kubki smakowe na eksplozję oryginalnych i doskonałych smaków:

  • apetycznych zup sporządzanych ze starannie dobranych warzyw i ziół;
  • delikatnych mięs aromatyzowanych najlepszymi przyprawami;
  • gęstych sosów podawanych do makaronów i ravioli;
  • świeżych sałatek i wyśmienitych owoców morza;
  • pysznych deserów zakrapianych wyrafinowanymi alkoholami.

Dawn Altomari jest absolwentką Amerykańskiego Instytutu Kulinarnego i szefem kuchni. Pracuje w przemyśle spożywczym już od ponad dziesięciu lat. Uwielbia kuchnię śródziemnomorską.

Wybrane bestsellery

Septem - inne książki

Zamknij

Wybierz metodę płatności