Jedzenie emocjonalne i inne podjadania. Jak poprawić swoje relacje z jedzeniem Marty Pawłowskiej, specjalistki ds. zdrowego żywienia i Joanny Derdy, uznanej dziennikarki to nasza dzisiejsza premiera! "/" alt="" src="https://static01.helion.com.pl/helion/img/rozne/grafiki/Jedzem_grafiki_online_Natalia_3bd440f1e_1200.png" style="height:auto;width:600px;" border="0"> To nie jest kolejna pozycja poświęcona cudownej, jedynie słusznej i skutecznej diecie. To książka o jedzeniu, o naszych z nim relacjach, często niełatwych, a także o mechanizmach powodujących, że pielęgnujemy szkodliwe nawyki żywieniowe, nawet jeżeli wiemy, że są dla nas złe. Trudne emocje potrafią wywołać w nas potrzebę jedzenia, nawet jeśli dopiero zjedliśmy duży posiłek. U podstaw tego zachowania leży potrzeba zredukowania napięcia, które powstaje w odpowiedzi na negatywne emocje. Aby sobie z nim poradzić, warto najpierw dobrze pochylić się nad ich przyczyną. Pomóc w tym może ta książka. Bez wzbudzania poczucia winy czy restrykcyjnych diet. Bo warto odzyskać kontrolę nad jedzeniem, i w konsekwencji nad swoim życiem. |