Zdrowie »
Bez glutenu. Bez wyrzeczeń. Natc...

Bez glutenu. Bez wyrzeczeń. Natchnione przepisy dla bezglutenowców, wegetarian i całej reszty świata

Autor: 

Ocena:
   5.5/6  Opinie  (2)
Stron: 192
Ksiazka drukowana Druk (oprawa: miękka) 3w1 w pakiecie: PdfPDF ePubePub MobiMobi
Wydawca: Septem
Wydawca: Septem
Cena promocyjna: Oszczędzasz: 9,25 zł
27,75 zł 37,00 zł
Cena promocyjna: Oszczędzasz: 9,25 zł
27,75 zł 37,00 zł
Dodaj do koszyka
Kup terazstrzalka

Druk
Książka drukowana
27,75 zł
37,00 zł
eBook
Pdf ePub Mobi
27,75 zł
37,00 zł

Jaka pyszna dieta!

Dieta bezglutenowa w “cudowny” sposób potrafi przywrócić zdrowie osobom z celiakią i innymi chorobami układu pokarmowego, ale może stać się prawdziwym koszmarem... i być nim do momentu, w którym uświadomisz sobie, że bezglutenowy nie znaczy koniecznie nijaki, niesmaczny czy mdły. Tę prawdę stara się przekazać na swoim blogu — a teraz także i w książce — utalentowana eksperymentatorka kulinarna, która kilka lat temu sama musiała na zawsze odstawić gluten. Potem świadomie przestała jeść także mięso. I dziś wcale tego nie żałuje!

Książka Weroniki Madejskiej nie jest kolejną pozycją z wegetariańskimi przepisami dla bezglutenowców. Oprócz sprawdzonych receptur na pyszne potrawy znajdziesz w niej informacje na temat tego, jak odnaleźć się w świecie, w którym niemal wszystkie gotowe produkty zawierają gluten. Zobaczysz, jak powoli, metodą prób i błędów, dochodziła do tego autorka książki. Dowiesz się, jak upiec dobry chleb, przygotować pizzę, wrapy czy ciasto czekoladowe. Odkryjesz całe spektrum interesujących smaków i fantastycznych aromatów, doprawione szczyptą dobrego humoru i życzliwego zainteresowania problemami osób na różnych dietach. Z tą książką będzie Ci łatwiej zaakceptować własną sytuację i znaleźć w niej dobre strony. A jeśli nie musisz przejmować się glutenem, możesz po prostu poszukać tu natchnienia!
 

“Nie tylko wierzę, ale jestem przekonana, że świat można zmieniać na lepsze, rozpoczynając od siebie. Ufam, że moje przepisy są w stanie nie tylko rozjaśnić bezglutenowe życie, ale również dodać mu piękniejszych, bardziej wyrazistych barw”.

Weronika Madejska, autorka bloga Natchniona.pl


 

Patroni medialni:

  • Maile od Czytelników (7)
  • Moja historia (10)
  • Notka kucharska (14)

Chleb (16)

  • Zakwas owsiany (18)
  • Chleb na zakwasie (20)
  • Chleb ziołowy z suszonymi pomidorami (22)
  • Chleb cebulowy z suszoną śliwką (24)
  • Chleb wiejski z cebulą i czosnkiem (26)
  • Chleb na drożdżach (z maszyny) (28)
  • Rogaliki (30)
  • Proste ciasto drożdżowe z kruszonką (32)
  • Chałka (34)

Śniadania (36)

  • Koktajl z pietruszki (40)
  • Zielony koktajl z pomarańczą (40)
  • Energetyzujący koktajl z imbirem (42)
  • Gęste smoothie z mango (43)
  • Koktajl jeżynowy (44)
  • Koktajl malinowy (44)
  • Owsianka (46)
  • Granola (48)
  • Pasta z białej fasoli (50)
  • Guacamole (52)
  • Hummus (54)
  • Pasta z suszoną śliwką (56)
  • Kanapkowy serek z tofu (58)
  • Słodka sałatka z awokado (60)
  • Naleśniki (62)
  • Pancakes (64)
  • Gofry (66)
  • Sałatka z fetą i granatem (68)
  • Spring rolls (70)

Obiady (72)

  • Bulion (74)
  • Zupa z soczewicy (76)
  • Pikantna zupa z czerwoną fasolą (78)
  • Zupa z pieczonych warzyw z soczewicą (80)
  • Krupnik z kaszy jaglanej (82)
  • Gulasz z ciecierzycy (84)
  • Makaron ryżowy z warzywami (86)
  • Pierogi ruskie (88)
  • Spaghetti Napoli (90)
  • Kluski w cebuli duszonej z jabłkami podane z surówką z czerwonej kapusty (92)
  • Fasola w czerwonym winie (94)

Kolacje (96)

  • Bruschetta (98)
  • Pasztet ze śliwką (100)
  • Naleśniki ze szpinakiem (102)
  • Minikotleciki z kaszy jaglanej (104)
  • Lasagne z bakłażanem (106)
  • Spaghetti Aglio Olio (108)
  • Wegeburgery z ciecierzycy (110)
  • Kanapka z grillowanym tofu (112)
  • Pizza (114)
  • Risotto z marchewką i groszkiem (116)
  • Wrapy (118)
  • Jajka w pomidorach i szpinaku (120)
  • Ziemniaki pieczone z rozmarynem (122)

Słodkie (124)

  • Szarlotka (126)
  • Ciasto herbaciane (128)
  • Brownie (130)
  • Chlebek bananowy (132)
  • Ciasto czekoladowe na jogurcie (134)
  • Ciasto marchewkowe (136)
  • Rolada z bitą śmietaną i owocami (138)
  • Ciasto jogurtowe z owocami (140)
  • Ciasto czekoladowe (142)
  • Sernik z białą czekoladą i malinami (144)
  • Ciasteczka z czekoladą (146)
  • Ciasteczka owsiane (148)
  • Mus czekoladowy (150)
  • Muffiny z kruszonką (152)
  • Nerkownik (154)
  • Krucha tarta z budyniem i malinami (156)
  • Krem pomarańczowy (158)
  • Raffaello (160)

Torty (162)

  • Biszkopt - przepis podstawowy (164)
  • Tort czekoladowy z wiśniami (166)
  • Tort czekoladowo-kawowy (168)
  • Tort orzechowo-kawowy (170)
  • Torcik z masą z daktyli (172)
  • Tort bez cukru (174)
  • Torcik tiramisu (176)
  • Tort mocca (178)
  • Pavlova z owocami (180)
  •  
  • Podziękowania od Czytelników (183)
  • Dziękuję (189)
Kup w zestawie:
Bez glutenu. Bez wyrzeczeń. Natchnione przepisy dla bezglutenowców, wegetarian i całej reszty świata plus Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem

Cena zestawu: 53.80 zł 76.90 zł
Oszczędzasz: 23.10 zł
Dodaj do koszyka
Kup ebooki w zestawie:
Bez glutenu. Bez wyrzeczeń. Natchnione przepisy dla bezglutenowców, wegetarian i całej reszty świata plus Słodkie sekrety, czyli bezglutenowe, roślinne historie pisane lukrem

Cena zestawu: 38.40 zł 76.90 zł
Oszczędzasz: 38.50 zł
Dodaj do koszyka
Osoby, które kupowały książkę, często kupowały też:
Limeryki zbrodni
Janusz Mika
Cena: 32,90 zł
Cena: 24,00 zł
Cena: 29,92 zł
Cena: 29,25 zł
Osoby, które kupowały książkę, często kupowały też:
6
(1)
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)

Liczba ocen: 2

Średnia ocena
czytelników

  


    okladka
      Ocena : 6 

    Książkę wyróżnia optymizm i podejście do tematu. Całość jest napisana bardzo ciekawie - najwyższa nota w ocenie.
      Ocena : 5 

    Zdrowie, kolor, barwa, optymizm, smak i radość jedzenia.